Landet lagom

Kroatien.jpgVet du vilket resmål som ökar mest bland de som svenskarna reser till? Det vet jag – det är Kroatien. Alla man frågade och som hade en åsikt om det resmålet var positiva eller hade hört någon annan som var positiv till det. Nu vet vi själva, för nu har Martha och jag varit i Porec som ligger på Istriska halvön vid Adriatiska havet (en del av medelhavet). Och vad tyckte vi då? Jo vi tyckte mycket om Kroatien vi också. Jag kunde till en början inte riktigt sätta fingret på varför jag gillade landet, men kom så småningom fram till att det helt enkelt är lagom. Och vi svenskar gillar ju saker som är lagom. Det är till exempel lagom varmt, lagom billigt, lagom avstånd till intressanta upplevelser, lagom avstånd till grannländerna Slovenien, Österrike och Italien, lagom många turister, lagom varmt i vattnet osv.
Förutom Porec hann vi också besöka Postojna-grottorna i Slovenien, Trieste och Venedig i Italien och Rovinj, Limfjorden (jo, det finns en sådan i Kroatien också) och Vrsar i Kroatien.
Jo just det – vi hann med att geocacha också förstås! En cache i Slovenien, två i Venedig och två i Kroatien (strax norr om Porec) blev facit. Om någon undrar så hann vi faktiskt med att sola och bada också, en mycket intensiv vecka med andra ord, så nu skulle det vara skönt med en veckas semester (!)

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av hanpu. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.