Bröllopsresan

Klicka för att se bilden i större storlek

äntligen har vi internetanslutning igen hemma, och jag kan blogga som vanligt. Vi har ju varit på bröllopsresa i Thailand och har massor att berätta om och visa. När det gäller bilderna kommer jag att lägga ut dem så snart som möjligt på webben (http://hultman-puke.com/gallery), men själva berättelsen är för lång för att skriva om här. Vi får ta det när vi träffas. Men i korthet såg vår bröllopsresa ut så här:

Dag 1-3 var vi i Bangkok och tittade på tempel och upplevde atmosfären i detta mycket annorlunda, och trevliga, land. Vi bodde på ett litet guest-house som hette "Thai Cozy House" nära Kao san road, en gata där många back-packers bor. Guesthouset var OK med tanke på priset och läget (men saknade fönster). Templen var fantastiska men efter ett tag blir man trött på allt överdåd.

Följande sex dagar var vi på en ö som heter Ko Samui som vi hade läst skulle ha kritvita stränder och azurblått vatten. Visst, men litet fri tolkning går det nog att beskriva det så, men vattnet var tyvärr inte så klart som jag hade hoppats. Dessutom regnade det en del i den här delen av Thailand. Men vi bodde på ett fantasktiskt bra ställe – Akwa House – med bara fem rum, inredda i pop-art stil, och det fanns massor av bra restauranter och havet var skönt att bada i. En dag åkte vi över till grann-ön Ko Pagnan, där vattnet var så klart att det var roligt att snorkla och titta på alla fiskarna och korallerna. För övrigt tog vi oss runt på Ko Samui och tittade på fler Budhor och flera vattenfall bl a. Därefter begav vi oss till

Chiang Mai, i norra Thailand, och Thailands andra största stad, där vi bland annat var en dag på en jätte-stor blomsterutställning (med många fina orkidéer bl a), gjorde en vandring i djungeln på två dagar (med övernattning i en bergsby) och gick matlagningskurs (se bilden). Vidare hann vi titta på hur man hantverksmässigt tillverkar parasoller och lack-varor, gå på marknad, äta mycket och gott och träffa trevliga kompisar från Holland och Tyskland, bl a. Kan nämnas att vi i Chiang Mai bodde på ett ställe som hette Julie Guesthouse för det trevliga priset av 60 kr per rum och natt, alltså 25 kr billigare per natt än vad vi betalade för kattens pensionat. Trots det låga priset var det helt OK och mycket charmigt.

De sista tre dagarna spenderade vi återigen i Bangkok, denna gång med shopping som huvudsyssla. Vi hann också att åka long-tail båt och att träffa vår gemensamma vän Tim och hans fru Mem.

Efter tre härliga veckor är vi nu tillbaks, men orkar inte åka bort som vi brukar över julen, utan kommer att fira den hemma.

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av hanpu. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.