Sommartider Hej Hej, …

P7131305.jpg

Var på Per Gessles "En händig man" konsert i helgen tillsammans med Gabriella, Adde och Martha. (Annelie var också på konserten med oss.) Inte för att jag gillar Per Gessle nåt vidare, utan mest för att Gabriella hade önskat sig att få gå på den konserten med oss. Hon och Adde fick biljetterna och en middag på restaurant Tropikhuset (som ligger i Trädgårdsföreningen) i förlovningspresent av oss. Säga vad man vill om Per Gessles melodier och framför allt texter (slumpgenerator?), men proffs är han i alla fall. Allting är välrepeterat och flyter på perfekt. Och stämningen var det absolut inget fel på. Kul också att se att Per har lyckats engagera en ny generation lyssnare ("fjårtisar"), något som väldigt få artister lyckas med.

Tråkigare än själva konserten var konsertarrangören. Alla vet att om man har konsert utomhus (denna var på Stångebrofältet) i Sverige, så är risken överhängande för att det skall komma att regna. Därför är det naturligt att ta med sig en paraply. Därför blev jag mycket paff när arrangören vägrade att låta besökarna ta med sig paraplyerna in. Ännu mer förbannad blev jag när man dessutom inte kunde lämna kvitto, eller på annat sätt garantera att man fick tillbaks sin paraply när konserten var slut. USELT! Dessutom hade det inte stått något om detta på biljetten eller på sajten där man beställde biljetterna (Ticnet). Det slutade med att Martha fick knata tillbaks till bilen som vi parkerat en lång bit ifrån Stångebrofältet (på P-plats Pelargonian).

Tillbaks till själva konserten: Tyvärr var det inget förband utan vi fick se ett antal mer eller mindre roliga videos från 60-tal och framåt. Alla från EMI som förmodligen är Gessles skivbolag kan man förmoda. Vi hade turen/skickligheten att hamna väldigt långt fram vilket gjorde att stämningen blev bra och att jag kunde ta en del bra bilder (klicka på bilden ovan för att se den större).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.