Min senaste leksak

Min senaste leksak heter Asus eee PC och är en pytteliten bärbar PC. Skärmen är på 7 tum, själva PCn är ungefär hälften så stor som en vanlig bärbar PC och vikten är ungefär 900 gram. Trots sin ringa storlek kan den utföra samma sysslor som sina fullvuxna kusiner. Den har alla faciliteter som dessa förutom hårddisk (den använder flash-minne istället) och CD-läsare/brännare (det får man klara sig utan).

Den kommer förinstallerad med en variant av Xandros Linux med "allt man behöver" förinstallerat – t ex Firefox, Thunderbird, Skype, Pidgeon, OpenOffice. Användargränssnittet är från början ett enkelt flikbaserat system, men man kan enkelt byta till KDE (vilket jag gjort). Jag sitter just nu på hotellrummet i Val Thorens och skriver detta blogginlägg på den lilla rackaren. Wifi finns inbyggd så det är bara att ansluta till det trådlösa nätet på hotellet.

Och ja, just det. Den lilla rackaren kostade inte mer 2800 kronor, men då fick jag hämta den från USA…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.