Min senaste telefon

Jag som jobbar på Ericsson borde väl skämmas, men så här är det: Jag stod inte ut med användargränssnittet i Sony-Ericsson P1i som jag fått från jobbet. Det finns så mycket dumheter och ologiska saker i UIQ (som gränssnittet heter som Ericsson utvecklat i Karlskrona) att man häpnar. Att denna telefon, och dess föregångare P800, P900, P910, M1, blivit populära är för mig en gåta. Så jag tänkte att ”Nej, nu får det vara nog. Jag skall inte behöva reta upp mig varje dag på mitt arbetsredskap” så jag lämnar tillbaka nallen till företaget idag. Vad blev det istället då? Egentligen skulle jag vilja ha en iPhone. Där kan vi snacka logiskt gränssnitt. Men den har ju inte kommit till Sverige ännu, och att hålla på att pirat-importera och hacka och så har jag helt enkelt ingen lust med. Så det fick bli det näst bästa, en telefon med WIndows Mobile 6 som operativ. Ja, du läste rätt. Jag hatar inte Microsoft om någon nu trodde det. Windows Mobile är helt enkelt mycket bättre än både UIQ och de andra operativsystem som finns för s k smartphones. Så det fick bli en HTC TyTN, en 3G telefon med utfällbart tangentbord, pekskärm, 2 Mpix kamera, WiFi (802.11g), blåtand mm. Jag hittade den på Tradera (den är ca 1 år gammal som modell) och fick den för rimliga 2650 kronor, trots att den var knappt använd. Så nu får jag in alla trevliga PocketPC program såsom VisualMR på min telefon. VisualMR gör att jag kan fjärrstyra SoundBridgen nere i källaren när jag sitter i köket så att det går att byta låt mm. Vidare har jag lagt till Opera (Pocket Internet Explorer suger) och några små program till, bl a ett för backup. Så här långt gillar jag denna telefon mycket bättre än P1an. När Sony-Ericsson släpper sin Xperia X1 kanske jag byter igen. Den har ju Windows Mobile och tillverkas för Sony-Ericsson av HTC. Så man man väl säga att jag ligger lite före…

Blogged with Flock

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.