Firar jul i Trysil

DSC00278

Vi befinner oss i Trysil för att fira jul och åka skidor. Vi bor på campingen i vår husbil Pip-Larsson. Vädret är väldigt omväxlande. När vi vaknade i morse så regnade det lite, men sen sprack det upp och blev riktigt vackert. Dock blåste det rejält och har gjort så hela dagen. Någon sa att det blåste 23 sekundmeter på toppen. Detta betydde att man stängde ner alla sitt-liftar (förutom den i Högegga), så för alla som skulle ta sig från Turistcentret var det en enda lift som gällde. Gissa vad det betydde i form av köer? Nåja, när vi väl hade tagit oss ifrån turistcentret var det desto härligare i backen. Väldigt få som åker och bra underlag gjorde att det blev kanonåk. Mest höll vi till i backen som går ner till Knettsetra.

På kvällen var vi nere och kollade in Radison-SAS som precis öppnat. Det är ett fantastiskt inrett hotell. Mycket smakfullt och med ett genomgående tema av vildmark. Vi tog varsin café latte till den facila summan av 98 norska kronor. Japp, smakar det så kostar det här i Norge. Det är för övrigt där vi skall äta vår julmiddag.

Annars trivs vi mycket bra i vår husbil som fungerar utmärkt även på vintern. Dock har vi inte lyckats få till någon fungerande TV. Trots medhavd TV, alla kablar OCH fjärrkontroll, PLUS en digitalbox får vi inte in ett vitten. Dvs digitalboxen hittar 40 kanaler, men av för oss outgrundlig anledning sorterar den dem under rubriken ”annat”, dvs varken TV eller Radio, och kan därför inte visa dem. Stön. Troligen beror det på att Norge ännu inte gått över till digital-TV och att vår box inte klarar av analoga sändningar. Nåja, det finns ju annat att förströ sig med. Som att blogga till exempel. Nu återstår bara att få tillgång till den kod som gör det möjligt att logga in på internet här på campingen. För det finns ett WiFi nät, men det är låst och man måste ha en kod, som naturligtvis ingen har gett oss. Än.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.