Rapport från Trysil på julafton

PC242808

Vi har haft en fantastisk julafton här i Trysil. Vädret var soligt och i dalen var det ca minus fem och vindstilla. (På toppen blåste det desto mer). Backarna var väl preparerade och det var en ren fröjd att åka skidor idag. Synd bara att man stängde liftarna redan kl 14.00, men det är inte annat att räkna med på julafton. Efter att vi åkt skidor firade vi vår förlovningsdag med skumpa. Denna gång utan alkohol pga ”grodden”. Schloss Bosenburg är inte så dumt ändå! Efter en bit saffranspannkaka och duschning etc var det sedan dags för julmiddag på Radisson-SAS nyöppnade hotell. Det var visserligen inte julbord på traditionellt svenskt vis (eller norskt heller för den delen), men allt man ville ha (förutom möjligen skinka för min del) fanns på plats. Att allt är ungefär dubbelt så dyrt i Norge som i Sverige får man bortse ifrån en dag som denna.

Tyvärr fick vi aldrig ordning på de norska TV-kanalerna, och inte kabel-TV heller, och SVT Play visade aldrig ”Kalle och hans vänner önskar God Jul” för nerladdning (trots att vi trodde det pga ikonen i tablån), vilket gjorde att vi fick se oss om efter motsvarande innehåll på Internet. Tack vare YouTube hittade vi bl a Musse Pigg och Piff & Puff, Kalle Ankas fotografiska expidition, Tjuren Ferdinand, ”Vi hälsar på tomten i hans verkstad” och några godbitar till. Gud vare tack och lov för Internet! Nu är det dags att gå och lägga sig för att vakna upp till ännu en dag av härlig skidåkning. Vädergudarna har lovat solsken och ganska kallt (-10 till -15) väder imorgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.