Om vikten att ”få allt viktigt ut ur huvudet och ner på papper, typ”

Igår kväll hade jag svårt att somna. Främsta anledningen var att det var en massa saker som pockade på min uppmärksamhet i huvudet. Saker som inte får glömmas. Detta kallar Dave Allen, skaparen av metoden ”Getting Things Done – GTD” för ”open loops”, och är den främsta orsaken till stress. Jag hade helt enkelt slarvat med mitt praktiserande av GTD ett tag och det var därför dags att ta itu med problemet.

När jag kom till jobbet och allt det vanliga var avklarat, inklusive ett lunch-möte, satte jag mig därför ner i ett litet avskilt rum för att få så mycket ut ur huvudet som möjligt och ner på papper. Pappret är bara ett mellanlager som jag tycker är mer behändigt än ett tangentbord när det gäller att få något ur huvudet snabbt. Jag fick ihop inte mindre än 19 saker som legat och pockat på min uppmärksamhet. Men vis av erfarenheten visste jag att det fanns mer, så jag tog en 20 minuters promenad och kom då på ytterligare 10 saker som jag talade in i min telefon och sedan lyssnade igenom vid datorn och fick in i det som är slutlagret för mina ”att-göra” uppgifter: Evernote. Nu håller jag på att mata in alltihop och tagga med prioritet och lokation (dvs var skall uppgiften göras – hemma eller på jobbet?). Och under tiden jag gör detta poppar ytterligare ca 5 saker upp, så nu har jag frigjort kapacitet i min stackars hjärna motsvarande 34 uppgifter. Inte illa!

Hur kan jag då säga att jag har frigjort kapacitet och kan glömma dessa saker? Jo därför att med Evernote har jag ett system som implementerar GTD metoden, som jag litar på skall påminna mig att göra dessa saker i tid när de behöver göras. Intresserad av hur? Skicka mej ett mejl så berättar jag.

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av hanpu. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.