Ny husbil

IMG_20161229_162928

Efter ”fiaskot” med vår förra husbil förra året kom vi till slutsatsen att den nog inte var ämnad för vinterbruk, i alla fall inte om temperaturen föll neråt -20 strecket. Så vi började umgås med tanken på att skaffa en bättre rustad bil. Efter diverse efterforskning (till största delen genom goda råd från Husbilsklubbens forum på nätet), kom vi fram till följande kravspecifikation:

  • Helintegrerad
  • Dubbel-golv (dels för isoleringen, dels för att lätt kunna lasta skidorna)
  • ALDE-värme (vattenburen)

Eftersom vi ofta har med oss Isis (katten), ville Martha absolut att badrummet skulle vara placerat längst bak. Och med krav på enkelsängar, så blev det till slut inte så många kandidater kvar. Jag åkte upp på husbilsmässan i Kista en kall dag i februari och kollade in kandidaterna. På korta listan hamnade Euro Integra och Pilote Galaxy. Efter ytterligare en tur upp till Stockholm, denna gång med hela familjen, kom vi fram till att det måste bli en Pilote. I slutet av mars skrev vi på papprena, men då var hela 2016 års produktion redan slutsåld, så det blev till att vänta tills hösten.

I oktober fick vi vår efterlängtade bil (sommarsemestern spenderade vi i den gamla). Och efter diverse strul med större och mindre fel, som dock åtgärdades skyndsamt av försäljaren Skoklosters husbil och husvagn, så har vi nu spenderat några skidresor i bilen. Och vilken skillnad det är! Det här är verkligen en bil som står emot det kalla vädret, och åk-komforten är väldigt mycket bättre än i den gamla bilen. Men smakar det så kostar det. I vårt utförande fick vi lägga upp strax över en miljon. Så man skall inte försöka komma på idén att ”räkna hem” den här affären, för det kommer att misslyckas. Det här hamnar helt och hållet på ”nöjes- och frihetskontot”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.